Ontstaan ITF Taekwon-Do

De Koreaanse Martial Art of Self Defense. Taekwon-Do is eerst ontwikkeld in de Republiek (Zuid) Korea’s Army door Generaal Choi Hong Hi en de soldaten onder zijn bevel. Generaal Choi Hong Hi bedacht de naam Taekwon-Do en was in staat om de 1e president van Korea (Seung-Man Rhee) zo ver te krijgen om de naam goed te keuren. Als gevolg hiervan is de datum 11 april 1955 in de boeken te komen te staan als de geboortedag van Taekwon-Do. Het doel van de training was om het vertrouwen in de militaire gevechtssituaties te krijgen en het ontwikkelen van een sterk leger. Als de soldaten en Generaal Choi Hong Hi zich teruggetrokken hadden uit het leger, bleven ze verspreid Taekwon-Do geven in het buitenland. Met de oprichting van de International Taekwon-Do Federation (ITF) op 22 maart 1966 in Seoul kwam het verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en verspreiding van deze ‘Original Taekwon-Do ” op gang. ITF viel onder het voorzitterschap van Generaal Choi Hong Hi. Als Taekwon-Do zich verplaatste naar de burgerbevolking, werd zelfverdediging voortgezet als een focus van de trainingen en een stukje samen zijn door een sport. Sommige mensen zagen het zelfs als een manier van leven en een instrument voor sociale ontwikkeling in de hoop van “het opbouwen van een meer vreedzame wereld.”

Letterlijk vertaald; “Tae” staat voor springen of vliegen, te schoppen of slaan met de voet. “Kwon” duidt op de vuist-voornamelijk om te stoten of te vernietigen met de hand of de vuist. “Do” betekent kunst of weg-de juiste weg gebouwd en geplaveid door de heiligen en wijzen in het verleden.

The Oh Do Kwan: Was de eerste Taekwon-Do school die mede door Generaal Choi Hong Hi en Colonel Nam werd opgericht. De naam van de school betekent vertaalt ”de sportschool van mijn manier” of ”mijn sportschool”. Vandaar dat elke individuele soldaat zich thuis kon voelen in hun sportschool. The Oh Do Kwan werd het opleidingscentrum dat vele instructeurs afleverde die Taekwon-Do in het hele Koreaanse militaire gebeuren konden verspreiden. Generaal Choi Hong Hi was de directeur, Capt. Nam de Chief Instructor en Sgt. Han Cha Kyo de Assistant Instructor.

De 3 eerste Masters of ITF Taekwon-Do.

Generaal Choi Hong Hi

 

Grondlegger TKD

 

1918-2002

Col. Nam Tae-Hi

 

Right Hand Man van Generaal Choi Hong Hi

 

1929-2013

Sgt. 1st class. Han Cha-Kyo

 

Master of Taekwon-Do

 

1934-1996